Ook het voedingspatroon is belangrijk

Met sport alleen kom je er niet. Hoe hard je ook je best doet, je lichaam is niet gebaat met regelmatig sporten als je je voedingspatroon niet onder handen neemt. Ben je jezelf bijvoorbeeld bewust van wat je dagelijks allemaal je lichaam binnen smokkelt? Heb je een gezonde eetstijl of niet? Hieronder lees je alvast meer!

Een goed ontbijt is een must

Een goed ontbijt is de basis voor het verloop van de rest van de dag. Neen, met een toastje met choco kom je er absoluut niet, daar zal je je wel bewust van zijn. Het ontbijt is het belangrijkste eetmoment van de dag en misschien ook wel de meest uitgebreide. Het is namelijk van groot belang dat je hierin alle voedingselementen binnen krijgt: koolhydraten, vetten en suikers.

Hoe doe je dit? Eet meergranen brood of toast, kies voor gezond beleg als ham of kippenwit, neem een portie fruit eventueel aangevuld met magere yoghurt en drink er een lekker glas vers geperst fruitsap bij! Het mag veel klinken, maar je lichaam heeft dit wel daadwerkelijk nodig. Het zorgt voor een verhoogd concentratievermogen, een optimaal gevoel en bovendien ook voor geen of minder ongezonde snacks doorheen de voormiddag!

Hoewel veel mensen tegenwoordig weinig tijd hebben of beter gezegd maken mag je dit toch écht niet uit het oog verliezen. Als je bovendien ook besluit om niet thuis te ontbijten maar ergens anders hou dan ook rekening met wat u bestelt. Redelijk wat restaurants bieden ontbijten aan maar dat zijn daarom niet meteen de gezondste. Andere restaurants zoals Lombardia in Antwerpen doen hiervoor echter wel hun best en willen zo iedereen positief en gezond de dag laten beginnen.

Regelmaat is al wat de klok slaat

Ok, toegegeven, het is niet altijd gemakkelijk om een vast voedingspatroon aan te houden vandaag de dag. Het dagdagelijkse leven van de meeste mensen is immers boordevol activiteiten gepland, waardoor we meer van her naar der hollen dat wat anders. Daarrdoor grijpen we ook vaker naar kant-en-klare maaltijden of ongezonde tussendoortjes. Maar... tijd besteden aan je maaltijden is meer dan nodig om een gezonde levensstijl te bereiken! Wil je het toch snel? Ga dan bijvoorbeeld voor de gezonde proteine poeders van Your Healthy Fix of een alternatief.

Water drinken is belangrijk

Dit betekent algemeen gezien drie maaltijden ('s morgens, 's middags en 's avonds) en drie tussendoortjes (voormiddag, namiddag en eventueel na het avondeten). Slaag je erin om te eten op bepaalde tijdstippen, dan zal je lichaam hieraan wennen en zal je maag na verloop van tijd niet meer knorren met de vraag naar iets lekkers, maar ongezonds.

Bovendien hoeft gezond en regelmatig koken niet echt lang te duren. Je vindt in kookboeken of op websites als deze voldoende recepten die gezond zijn en bovendien ook snel klaar.

Water, wie zijn best doet zal het leren

Koffie, frisdranken, energiedrinks en ga zo maar verder: ze zijn geen oplossing voor je dorst, integendeel. Ze zorgen enkel en alleen voor meer drang naar drank, waardoor je ook nog vaker zal grijpen naar deze ongezonde gewoontes. Neen, probeer in de plaats daarvan te grijpen naar water, de perfecte dorstlesser! Zo'n 2 à 3 liter water per dag is ideaal en misschien ook een glaasje of twee vers geperst sinaasappelsap: je maag houdt ervan en je lichaam zal hier de vruchten ook ongetwijfeld van plukken!

Ook water drinken tijdens je fitness workout is de boodschap. Je kan er oneindig veel van drinken wanneer je maar wilt, zonder een vol gevoel of buikpijn te krijgen. Zo kan je de hele workout door voluit trainen!