Waar kan je allemaal fitnessen?

Fitnessen hoeft lang niet altijd te gebeuren in een fitnesscentrum. Akkoord, het spreekt misschien wel voor zich, maar fitnesscentra brengen ook wat nadelen met zich mee en bieden niet alleen een plek om je in uit te leven. Hieronder geven we je daarom een paar ideetjes over waar je al dan niet kan gaan fitnessen!

Fitnesscentrum: een echte aanrader... of niet?

Het is zo, in een fitnessclub heb je alle materialen en hulpmiddelen voorhanden en vaak heb je zelfs ook de optie om een personal trainer in te schakelen mits bijbetaling uiteraard. Je kunt er ideetjes opdoen van anderen en het geeft je meteen een boost voor jezelf of toch maar net dat tikkeltje meer van jezelf te geven dan normaal.

Maar... een fitnessclub heeft ook zo zijn nadelen, aangezien het meestal een flinke hap uit je portemonnee betekent. De prijzen van een fitnesscentrum variëren van zo’n 15euro tot 150euro, dus denk goed na over wat je precies verwacht van dergelijke plaats. Wil je luxe (denk hierbij aan extra’s als een sauna, zonnebank of zwembad), hygiëne en alle mogelijke apparaten die je je maar kunt bedenken? Dan is het niet meer dan normaal dat je dit gaat zien aan het prijskaartje! Bovendien hebben ze in fitnesscentra vaak agressieve verkoopstechnieken en is het dus zeer belangrijk eerst goed een contract te bestuderen voor je het zou tekenen.

Trek er lustig op uit!

Even gaan joggen in het park

De wereld ligt wagenwijd voor je open. Je hoeft de deur nog maar open te trekken of er zijn al tal van mogelijkheden die zich aan komen bieden. Wat had je bijvoorbeeld gedacht van het bos of park in je buurt? Je kan er naar hartelust gaan lopen, sprintjes trekken, push ups doen, stretchen, krachttraining doen met flessen of andere voorwerpen en ga zo maar verder.

Het is niet voor niets dat vele gemeenten een parcours hebben uitgewerkt voor hun inwoners. Het biedt je immers de mogelijkheid om in de gezonde buitenlucht aan je conditie te werken, zonder dat je verplicht bent je spaarrekening te plunderen. Bovendien ben je hier rustig op je eentje (als je alleen traint tenminste) en kan je volledig je eigen tempo aangaan.

Als je wat variatie wil kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om eens een paar euro neer te tellen voor een zwembad te bezoeken. Veel zwembaden zijn ook uitgerust met heel wat extra’s (zoals sauna’s, jacuzzi,…) en zijn ook ideaal als leuk alternatief. Neem nu bijvoorbeeld S&R Rozebroeken in Gent, waar er naast een (subtropisch) zwembad ook verschillende sportzalen te vinden zijn en ook een schoonheidssalon waar je je eens kan laten verwennen.

En wat met je eigen thuis?

Je zou het haast gaan vergeten of over het hoofd zien, maar ook je eigen woonkamer is meer dan geschikt om om te toveren in een volwaardige fitnessruimte. Uiteraard kan je ervoor opteren enkele toestellen aan te schaffen en te plaatsen in een hobbykamer of dergelijke, maar je kan eenvoudigweg ook te werk in je living. Je kan hiervoor enkele kleine hulpmiddelen aanschaffen als gewichten, matjes enzoverder, maar je kan deze ook perfect vervangen door spullen die al aanwezig zijn in huis.

Wat had je bijvoorbeeld gedacht van twee liter flessen water als gewichten? Of van je zetel om je benen omhoog te krijgen voor je sit ups? En zo zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Maar weet wel dat er hier niemand is om tips en tricks aan te leren zoals dit wel het geval is in een fitnesscentrum. Wil je een serieuze workout met alles erop en eraan? Dan kan je misschien toch best opteren voor een fitnessclub!