Waarom is fitnessen zo goed voor de gezondheid?

Fitness is gezond voor je lichaam. Tenminste, dat wordt gezegd, maar is dit ook daadwerkelijk zo? Het antwoord is simpelweg: ja hoor! Fitnessen op regelmatige basis is meer dan goed voor de gezondheid en dit voor verschillende redenen. Hieronder heb je alvast een overzicht van deze redenen, die je zo goed als zeker naar de fitness zaal zullen lokken!

Aërobe training wordt versterkt

Fitness versterkt de aërobe training, meer bepaald krachttraining. Wil je bijvoorbeeld vermageren? Dan is het sterkt aangeraden om regelmatig de fitness zaal in te duiken, aangezien je vetverbranding pas op het punt staat, wanneer je een betere stofwisseling hebt en wanneer je meer spierweefsel hebt. En wist je dat je lichaam dan zelfs in rust meer energie verbrandt? Ideaal!

Weg stress, weg kwaaltjes

Ja hoor, fitness is niet alleen goed om af te vallen, maar ook om die stress van de baan te helpen en om kwaaltjes weg te houden. Dankzij je fitness workout gaat je bloeddruk immers dalen, wat maat dat je bloed ook sneller door je aders wordt gejaagd. Verder zorgt fitness ook voor de ideale uitlaatklep om al je frustraties en negatieve gevoelens door bijvoorbeeld je werkstress van je af te sporten! En last but not least: hoe meer je sport, hoe fitter je wordt en hoe minder last je zal hebben van ziektes en kwaaltjes. Je workout staat praktisch garant voor minder blessures en aandoeningen!

Fitness helpt je van slapeloze nachten af

Meer energie en een betere nachtrust

Maak voorgoed komaf met die slapeloze nachten en rusteloze werkdagen met een regelmatige fitness workout. Het is immers meermaals bewezen dat zij die 2 tot 3 keer per week fitnessen volgens een schema op maat van hun lichaam een rustige nacht tegemoet gaan dan zij die zich niet in de fitness wagen. Bovendien zorgt een regelmatige fitness beurt voor een stijging van endorfine in je lichaam wat synoniem is voor een hoger energiegehalte. Ben je dus vermoeid? Ga dan van start met je workout om die vermoeidheid te bestrijden!

Heet je zelfvertrouwen welkom

Inderdaad, als je op regelmatige basis aan sport doet, ga je je automatisch trots voelen op jezelf. Dit is niet geheel onlogisch, want niet alleen ga je beter en afgetrainder uitzien, maar je gaat je ook mentaal beter voelen. Zowel fysiek als mentaal heeft fitness een positief effect!

Een groot hart voor sport zorgt voor een verbeterde hartfunctie

Het is niet omdat we deze reden als laatste vermelden dat deze minder belangrijk is dan alle voorgaande, integendeel! Een goed hart is immers niet iedereen gegeven, maar wel voor iedereen noodzakelijk. Fitness (of sport in het algemeen) zorgt er voor dat je spieren worden aangesterkt en dus ook de grootste spier in je lichaam, namelijk je hart. Het effect? Een efficiëntere bloedsdoorloop en een beter zuurstoftransport doorheen je lichaam!